AperitiveMancaruriPorcPreparate de Craciun

Lebar de casa

Lebar de casa

Lebar de casa – iata o idee de aperitiv extrem de gustos facut din ficat si carne de porc. Avem nevoie si de 3-4 mate de porc si de grasime, slanina de porc. Va sugerez sa incercati sa gatiti acest lebar acasa, este foarte, foarte bun. Reteta o am dintr-o carte veche a tatalui meu si este preferata mea la capitolul preparate din carne de porc.

Sfaturile noastre!

  • Folositi aproximativ o cantitate egala de ficat cu cea de carne si slanina. Daca aveti 2 kg de ficat de porc, atunci carnea plus slanina trebuie s acantareasca aproximativ 2 kg. Puteti insa sa ajustati cantitatile in functie de preferinte si de cantitatile avute la indemana.
  • Ceapa folosita se opareste inainte de a o adauga in amestecul de lebar.
  • Matele nu se umplu la fix cu amestec, se lasa pe 3/4 umplute pentru a nu plesni la fiert.
  • Dupa ce matele se umplu cu amestecul de labar, se dau intr-un clocot, iar apoi se inteapa din loc in loc si se preseaza cu greutati.

Ingrediente:

  • 2 kg ficat de porc
  • 1,5 kg carne de porc + 500 gr slanina, grasime
  • 7-8 cepe mari
  • 6 oua
  • 1 lingura cu varf de sare grunjoasa
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de ardei boia dulce
  • 3-4 mate de porc

Mod de preparare.

1.Mai intai punem carnea, ficatul de porc si slanina la fiert.

2. Ceapa o dam intr-un clocot.

3.Dam prin masina de tocat carnea, ficatul, slanina si ceapa. Dar facem aceasta operatiune de 3 ori. Am dat acest amestec prin masina de tocat de 3 ori.

4.Adaugam amestecului de lebar si ouale, sare, piper si ardei boia dulce. Ajustam cantitatile de condimente in functie de gusturi.

5.Umplem matele cu acest amestec si le legam la capete. Dam lebarul intr-un clocot ( 15-20 de minute), apoi il scoatem pe tocatoare, il intepam din loc in loc si il presam cu alte tocatoare sau greutati pe care le avem la indemana. Cand se raceste, intr-o ora sau doua este gata de consum. Pofta buna!

  • Se pastreaza cateva zile la frigider si mai mult timp la congelator. Sarbatori cu bine!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker