Chiftele la cuptor cu sos marinat
Chiftele la cuptor cu sos marinat reprezinta o alternativa sanatoasa la clasicele chiftele prajite in ulei. Totul este sanatos daca gatim chiftelel la cuptor. Iar pentru sosul marinat nu am calit ceapa, ci am inabusit-o in apa cu 2 linguri de ulei. Gustos si sanatos, incercati si voi!
Bine de stiut
- Chiftelutele gatite la cuptor se dau prin faina exact ca cele prajite in ulei.
- Cartofii adaugati in compozitia de chiftele se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se storc bine de zeama.
- Reteta sanatoasa si usoara!
Ingrediente chiftele:
- 600 gr carne tocata de porc
- 3-4 cartofi medii
- 2 oua
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de pasta de tomate
- sare
- piper
- marar si oatrunjel verde
- 100-150 gr de faina
Ingrediente sos marinat:
- 1 ceapa mare
- 2 ardei kapia sau grasi
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Cum preparam Chiftele la cuptor cu sos marinat
1.Mai intai preparam chiftelele. Punem carnea intr-un bol incapator, adaugam cartofii razuiti pe razatoarea cu ochiuri mici si scursi bine de zeama, adaugam si ouale, pasta de tomate, ceapa si usturoiul tocate marunt, adaugam sare, piper si verdeata si amestecam bine.
2.Formam chiftelele, le dam prin faina si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. coacem chiftelele timp de 50-55 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Nu este nevoie sa le intoarcem in timpul procesului de coacere.
3.Cat timp se coc chiftelele, preparam sosul marinat. Taiem ceapa si ardeiul juliennne, adaugam o cana de apa, 2 linguri de ulei si le punem timp de 10-12 minute la inabusit. Adaugam pasta de tomate si inca 100 ml apa si lasam sosul sa se gateasca inca 20 de minute. Adaugam sare, piper, adaugam chiftelute si presaram cu sare si piper. mai lasam 2-3 minute pe foc. Pofta buna!
Va recomand si chiftelutele la cuptor cu cartofi.