AperitiveMancaruriPui

Pate de ficat cu usturoi verde

Pate de ficat cu usturoi verde

Pate de ficat cu usturoi verde este foarte gustos si mult mai sanatos decat pateul din comert. Iar pentru un mic dejun sau o gustare, este ideal.  Din putine ingrediente, simplu si rapid de preparat, pateul de ficat de pasare este si foarte gustos! Si din ficat de porc am facut- lebar se numeste si ne-a placut foarte mult si acela.

In plus, acest pateu se poate pastra pana la 2-3 zile in frigider cu un strat subtire de unt topit deasupra. Fetitei mele ii place pateul caldut servit cu felii de rosii deasupra.  Pentru un plus de cremozitate puteti adauga la blenduire 50 de grame de smantana, insa noi nu am adaugat.

Ficateii:

  • Printre pricipalele beneficii ale ficatului de pui se numără protecția împotriva anemiei. Anemia este o boală care apare atunci când ai o deficiență de globule roșii și provoacă o stare de oboseală, care interferează cu activitățile zilnice. Datorită conținutului de vitamina A și de fier, ficatul de pasăre oferă protecție împotriva acestei afecțiuni.
  • Ficatul de pui conține vitamina A sub formă de retinol, alfa și beta-caroten, inclusiv licopen și, prin urmare, susține vederea sănătoasă.
  •  Ficatul de pui conţine proteine în proporţie de 52%. O astfel de structură îţi susţine unghiile, rădăcinile părului şi pielea sănătoase.

Ingrediente:

  • 500 gr ficat de pasare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 fire de usturoi verde
  • 100 gr unt
  • 500 gr lapte
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper
  • optional – 1/2 lingurita de vegetta

Mod de preparare.

1.Mai intai punem la fiert in lapte ficatul de pasare spalat bine. Il lasam la fiert aproximativ 25-30 de minute.

2.Inainte cu 2-3 minute sa stingem focul ii adaugam usturoiul taiat in 3-4.

3.Luam ficateii cu o spumiera ( avem grija sa luam si usturoiul) si ii punem in blender. Adaugam 80 de grame de unt, cimbru, sare, piper si daca doriti Vegetta ( este optional, nu toata lumea foloseste). Blenduim pana cand devine o pasta( gustam sa vedem daca mai este nevoie sa adaugam sare sau piper), apoi il punem in boluri.

4. Cele 20 de grame de unt ramase le topim si le punem deasupra pateului din boluri. Noua ne place foarte mult caldut acest pateu, insa ne-a ramas si pentru a doua zi. Este gustos si cand se raceste.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker