
Lebar este un preparat pe care noi il pregatim in fiecare iarna, iar reteta aceasta este din cartea veche a tatalui meu. Are el o obsesie, sa pregatim mancarurile dupa carte. Asa am facut!
Ingrediente
- 1,5 kg ficat de porc
- 1 bucata de sunca si una de carne care sa cantareasca impreuna 1,5 kg
- 4 oua
- 12 cepe
- sare, piper
Am fiert ficatul de porc in 2 ape. Dupa ce l-am scos a 2-a oara din apa in care a fiert , l-am bagat cateva minute in apa rece sa ramana alb.
Am fiert sunca si carnea separat. Cantitatea de sunca + carne trebuie sa fie egala cu cantitatea de ficat folosita.
Ceapa doar am oparit-o.
Am dat ficatul, carnea, ceapa si sunca fierte de 2 ori prin masina de tocat carne.
Le-am amestecat cu ouale, sare si piper dupa gust.
Se umple membranele de mate cu aceasta compozitie fara sa ramana bule de aer si se leaga la capete.
Se pun la fiert. Se scot asa fierbinti, se pun pe masa si se pun greutati deasupra lor pentru a se presa.