
Friptura cu carne de iepure
Friptura cu carne de iepure este una dintre cele mai gustoase fripturi. Carnea de iepure este foarte frageda, usor de digerat si se poate gati la fel ca si carnea de pui, insa este cel mai frecvent utilizata la ceaun sau fripturi la cuptor. Am incercat cu varza, tocanita, ciorba si toate au fost gustoase. Multumita tatalui meu care are o miniferma de iepuri, copilul se bucura de fiecare data cand mergem la tara, se joaca cu ei si ii hraneste, iar eu pot sa le prepar diferite preparate gustoase si sanatoase.
Aceasta friptura a facut-o mama mea draga duminica trecuta cand am mers la tara. Ne-a asteptat cu bunatatea asta.
Carnea de iepure
- Carnea de iepure este cel mai frecvent incadrata in categoria ” vanat”, insa iepurii sunt din ce in ce mai frecvent intalniti in gospodariile sau fermele celor care locuiesc la casa.
- Carnea de iepure este foarte sanatoasa, are cel mai scazut nivel de calorii, insa cel mai ridicat nivel de proteine.
- Deoarece este gatita fara piele, carnea de iepure absoarbe foarte usor grasimile in care este gatita, de aceea este recomandat sa fie preparata cu cat mai putine grasimi.
Ingrediente:
- 600-700 gr carne de iepure
- 5-6 catei de usturoi
- 1 borcan de ciuperci feliate/ 380 de gr
- 100 gr masline
- 1 ardei gras
- 2-3 linguri de pasta de tomate
- foi de dafin
- piper
- ardei boia
- sare
- oregano/patrunjel uscat
Mod de preparare.
1.Mai intai spalam si curatam carnea de iepure de eventualele fire de par.
2.Dam carnea de iepure intr-un clocot.
3.Punem in tava de la cuptor carnea de iepure, ciupercile, maslinele, usturoiul tocat, ardeiul taiat julienne si adaugam apoi un sos facut din apa, pasta de tomate, sare, piper si ardei boia. Adaugam si frunzele de dafin si oregano sau patrunjel uscat si dam tava la cuptorul princalzit la 200 de grade.
4. Coacem friptura de iepure timp de 60-65 de minute. Din cand in cand intoarcem carnea pentru a se gati corespunzator pe ambele parti.
Pofta buna!
Va recomand si friptura de iepure cu suturoi verde
One Comment