AperitiveRetete de Paste

Oua vopsite natural in coji de ceapa

Oua vopsite natural in coji de ceapa rosie amestecate cu coji de ceapa galbena. Imi aduc aminte din copilarie cum vopsea mama ouale de Paste. Le punea cate o frunzulita de leustean, patrunjel sau tufanica pentru a le da un model frumos si le imbraca in dress. Daca le vopsim doar in coji de ceapa galbena, ouale vor avea culoare rosie, exact ca aici – http://noiinbucatarie.ro/oua-vopsite-natural/ , iar daca le vopsim doar in coji de ceapa rosie, vor avea culoarea maro inchis.

Ingrediente:

  • coji de ceapa rosie+ coji de ceapa galbena
  • oua
  • 1 lingura cu varf de sare grunjoasa
  • 1 lingura de otet
  • un dres culoarea piciorului
  • frunze verzi de patrunjel, leustean sau ce doriti voi
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare oua vopsite natural in coji de ceapa.

1. Spalam cojile de ceapa si le punem intr-o cratita. 3/4 din cratita trebuie sa fie cu coji de ceapa.

 

2. Spalam ouale cu apa calduta si le degresam cu un burete. Putem sa le punem direct peste frunzele de ceapa si sa le fierbem, sau putem sa le imbracam in dressuri cum am facut eu.

3. Aplicam cate o frunzulita verde pe laterala oului si il imbracam in fasie de dres. Strangem cat mai mult capetele dres-ului ca sa prinda frumos culoarea si le legam cu ata.

4. Punem ouale in cratita peste frunzele de ceapa.

 

5. Amestecam otetul cu sare si le dizolvam intr-o cana de apa. Adaugam apa peste oua. Trebuie sa fie suficienta, sa acopere ouale.

6. Lasam sa fiarba la foc mic, iar din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam 15 minute pe foc. La mine au fiert cam 30 de minute la foc mic.

7. Le scoatem imediat din apa fierbine, le desfacem din dres si indepartam frunzulita.

8. Ungem fiecare ou cu ulei pentru un luciu frumos.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker