Placinta aperitiv cu carne tocata

Placinta aperitiv cu carne tocata
Placinta aperitiv cu carne tocata- o placinta care se prepara foarte usor si se consuma la o singura masa. Eu i-am zis placinta apertiv, insa noi am servit-o ca si gustare. Am facut placinta intr-o tava medie din yenna, insa a fost suficienta pentru 3 persoane pofticioase.
Cateva sfaturi
- Daca nu se consuma in intregime la o singura masa, atunci pastrati placinta pe un platou acoperit cu folie alimentara pentru a evita intarirea acesteia.
- Aluatul este unul turnat, este usor gumat, insa este foarte usor de utilizat.
- Fara dospire. Acest aluat nu are nevoie sa stea la dospit, putem prepara placinta imediat ce l-am finalizat.
- Inlocuiri. Carnea tocata de porc se poate inlocui cu carne de pui sau cu branza sarata.
- Reteta usoara. Placinta aperitiv este o placinta foarte usor de preparat, spornica si gustoasa.
Ingrediente:
- 450 gr carne tocata + 1 ceapa mare+ 1 lingura pasta de tomate+ sare, piper + 50 gr cascaval
- 250 ml lapte caldut
- 70 ml ulei
- 2 oua
- 390- 400 gr faina
- 10 gr drojdie uscata/ 1 plic
- sare grunjoasa
- seminte de susan
Cum preparam Placinta aperitiv cu carne tocata
1.Mai intai pregatim umplutura pentru placinta. Calim ceapa, adaugam carnea tocata si pasta de tomate si le lasam la gatit pana cand carnea devine albicioasa. Potrivim cu sare si piper si lasam compozitia la racit.
2.Pregatim aluatul. Punem laptele caldut intr-un bol si divolvam drojdia in el. Adaugam uleiul si ouale, apoi fainsa si sarea si incorporma cu un tel sau cu o spatula. Aluatul este putin mai gros decat cel de chec si usor gumat.
3.Tapetam un vas de yenna cu hartie de copt si turnam jumatate din aluat pe care il intindem bine cu lingura. Adaugam jumatate din cantitatea de cascaval razuit, apoi umplutura de carne si acoperim cu restul de cascaval si restul de aluat. Aici va trebuie putina rabdare caci trebuie sa puneti cate o lingura de aluat din loc in loc si sa intindeti usor. Presaram seminte si coacem placinta timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
4.Lasam placinta la racit, iar cand mai este putin calduta o putem portiona. Pofta buna!