Paine pufoasa cu verdeturi si usturoi
Aveam pofta de paine de calda de casa cu rosii si branza, iar reteta de paine cu verdeturi si usturoi o aveam de mult timp salvata. Azi i-a venit si ei randul. Pufoasa si extrem de gustoasa, painea asta este in topul preferintelor mele.
Ingrediente:
- 200 ml lapte
- 3 linguri de ulei
- 350 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 4-5 catei de usturoi
- 7-8 fire de patrunjel verde
- 20 g unt
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Mod de preparare paine pufoasa cu verdeturi si usturoi.
1.Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut.
2.Adaugam, uleiul, faina si sarea si framantam un aluat moale si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam la dospit in loc calduros.
3. Punem untul moale, usturoiul si patrunjelul in blender si le pasam bine.
4. Formam chifle de paine si le punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasam la dospit in tava inca 20-25 de minute apoi ungem chiflele de paine cu amestecul de verdeturi si usturoi.
5. Dam painea la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Pofta buna! Rosiile si branza le dati voi! 🙂