Papanasi de casa
Papanasii, desertul preferat atunci cand iesim le rastaurant, sunt atat de usor de facut, iar sotul ma batea la cap de ceva vreme ca are pofta… Zis si facut! Din aceasta compozitie au iesit 8 papanasi medii.
Ingrediente:
- 2 oua
- 300 g branza de vaca
- 300 g faina
- 1 lingura de zahar pudra
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 1 plic de praf de copt
- optional: un praf de scortisoara
- + smantana, gem, zahar pudra pentru topping
Mod de preparare papanasi de casa.
1.Dam branza pe razatoarea mare, sau daca este mai moale, o pasam cu furculita.
2. Adaugam ouale, coaja de lamaie si praful de copt si amestecam.
3. Adaugam faina si framantam aluatul. Acesta trebuie sa fie moale, dar nelipicios.
4. Incingem ulei intr-o tigaie, dar suficient cat sa acopere papanasii.
5. Formam bile de aluat, le facem o gaura in mijloc si formam cercurile. Pentru fiecare cerc de aluat, formam cate o bila mica. Prajim papanasii in uleiul incins pana cand capata o culoare frumoasa.
6. Scoatem papanasii pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a elimina surplusul de ulei.
7. Smantana o amestecam cu 1 lingura de zahar, sau dupa gust. Servim papanasii calzi cu smantana si gem. Pofta buna!