Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPrajituri/torturi

Bomboane Cake Pops cu ciocolata

Bomboane Cake Pops cu ciocolata

Bomboane Cake Pops cu ciocolata sunt cele mai bune bomboane facute acasa. Acestea se prepara foarte simplu. Se face un blat de tort, in cazul meu un blat de tort umed, se ia gem de caise si se omogenizeaza. Bomboanele formate le dam prin ciocolata. Ciocolata alba sau neagra sau amaruie, in functie de preferinte. Distractia a fost si cand am adaugat bombonele din alea mici colorate caci fata le dadea mai mult pe jos decat sa le puna pe bomboane.

  • Insa, pentru adevaratele Cake pops, aveam nevoie de bete pentru acadele. Asta sunt la origine bomboanele Cake Pops: acadele pentru tort. Insa eu nu am gasit sa cumpar aceste bete pentru acadele si nici timp pentru improvizat nu am avut. Iar bomboanle mele au fost cele mai apreciate la masa desi am avut si o Craiasa zapezii si un tort Praga

Sfaturi!

  • Este indicat ca blatul de pandispan sa se sfaramiteza dupa ce se raceste foarte bine. Eu am facut un blat de tort umed si pe acela l-am sfaramitat. Pot sa spun ca a fost cea mai buna alegere. Acest blat de tort il folosesc de fiecare data pentru torturi, insa compozitie dubla.
  • Eu am folosit gem de caise din comert, insa puteti folosi orice tip de gem sau creme pentru formarea bomboanelor.
  • Pentru glazura de ciocolata topim ciocolata cu 1 lingura de ulei. Dupa ce dam la rece bomboanele, aceasta glazura se va intari.

Ingrediente blat:

  • 2 oua
  • 90 g faina
  • 4 linguri de zahar
  • 40 ml apa fierbinte
  • 3o ml ulei
  • 1 lingura de cacao
  • 1/2 plic de praf de copt
  • + aprox. 3 linguri de gem de caise
  • + 100 gr ciocolata alba, 40 gr ciocolata neagra
  • + 2 linguri de ulei 
  • + ornamente 

Modalitate de preparare.

1. Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam.

2.Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect.

3.Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade. Lasam apoi blatul la racit.

4.Sfaramitam usor cu mana blatul intr-un bol incapator. Adaugam gem de caise si amestecam.

5.Formam cu mana bomboanele si le dam prin ciocolata topita cu 1 lingura de ulei.  Imediat ce le terminam de facut, le dam prin ciocolata, le scoatem pe hartie de copt, adaugam diverse ornamente deasupra lor si le dam la frigider. Ciocolata se va intari. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 − = 13

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker