DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu crema de ciocolata si compot de piersici

Prajitura cu crema de ciocolata si compot de piersici delicioasa, pe care am facut-o doar pentru ca aveam un compot de piersici in frigider. Dar este minunata, o voi reface cat de curand pentru ca mi s-a parut prea putina. Eu am facut-o sub forma de tort doar pentru ca nu am avut tava patrata, voi o faceti cum doriti.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 180 g zahar
  • 60 g ulei
  • 90 g apa fierbinte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 2 cutii de mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata ( finetti, nutella, etc)
  • 200 g frisca  lichida Meggle
  • + 1 compot de piersici 

Mod de preparare prajitura cu crema de ciocolata si compot de piersici.

1. Cantarim toate ingredientele pentru blat.

2. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.

3. Mixam galbenusurile cu restul de zahar. Adagam treptat uleiul si mixam in continare. Adaugam si cacao dizolvata in apa fierbinte, iar la final faina si praful de copt tot peste galbenusuri. Amestecam cu o lingura de lemn.

4. Adaugam usor compozitia de galbenusuri peste albusuri, incorporam bine si turnam in forma de copt tapetata cu hartie de copt. Eu am copt 2 blaturi separat din aceasta compozitie pe care le-am taiat pe jumatate si mi-au rezultat 4 parti, dar puteti face unul singur. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de min. Facem testul cu scobitoarea.

5. Pregatim crema de ciocolata: punem mascarpone intr-un bol, adaugam finetti sau nutella sau alta crema de ciocolata si amestecam bine cu o lingura sa nu mai ramana bilute de mascarpone.

6.Mixam frisca spuma pentru al doile-a strat de crema.

7. Taiem 4-5 jumatati de piersici in cubulete mici.

8. Folosim compotul de piersici pentru a insiropa blaturile. Asamblam prajitura, primul strat de crema sa fie de ciocolata, apoi urmatorul strat vom pune frisca + piersicile taiate cubulete, iarasi crema de ciocolata. Oprim putina crema de ciocolata sa ornam prajitura.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker