Prajitura cu pere si cu ciocolata
Prajitura cu pere si cu ciocolata
Prajitura cu pere si cu ciocolata este o prajitura delicioasa, foarte aromata, cu fructe de sezon. La fel de bine merge facuta si cu mere. Este ca floricica de frumoasa si face destul de usor.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 250 g faina
- 5 linguri ulei
- 5 linguri de cacao
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 esenta de rom
- 2 pere
- nuca
- scortisoara
- 50 g ciocolata + 2 linguri de lapte
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu esenta. Amestecam usor cu o lingura de lemn albusurile cu galbenusurile. Adaugam faina treptat, cacao si praful de copt.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit o tava cu diametrul de 24 de cm), iar deasupra ei asezam felii de para taiate subtiri. In mijloc punem nuca taiata grossiere.
Dam la cuptor pentru 30-35 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, presaram deasupra un praf de scortisoara, iar ciocolata o topim pe baie de abur cu laptele si ornam prajitura.
Pofta buna!