DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu pere si cu ciocolata

Prajitura cu pere si cu ciocolata

Prajitura cu pere si cu ciocolata este o prajitura delicioasa, foarte aromata, cu fructe de sezon. La fel de bine merge facuta si cu mere. Este ca floricica de frumoasa si face destul de usor.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri de cacao
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 2 pere
  • nuca
  • scortisoara
  • 50 g ciocolata + 2 linguri de lapte

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu esenta. Amestecam usor cu o lingura de lemn albusurile cu galbenusurile. Adaugam faina treptat, cacao si praful de copt.

Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit o tava cu diametrul de 24 de cm), iar deasupra ei asezam felii de para taiate subtiri. In mijloc punem nuca taiata grossiere.

Dam la cuptor pentru 30-35 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, presaram deasupra un praf de scortisoara, iar ciocolata o topim pe baie de abur cu laptele si ornam prajitura.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker