Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPrajituri/torturi

Tarta cu mere si scortisoara

Tarta cu mere si scortisoara

Tarta cu mere si scortisoara – un deliciu aromat de toamna. Iubesc placintele, tartele cu mere si scortisoara, ador mirosul raspandit de acestea in toata casa si gustul autentic. La noi in casa sunt foarte frecvente aceste tarte si placinte, mai ales ca fetita mea adora si ea aceste aluaturi dulci.  Pentru  aceast deliciu am folosit aluatul de tarta, am adaugat si grilajul deasupra acesteia, insa am portionat-o ca pe o placinta. Fetita a tinut neaparat sa isi faca si ea tarta proprie si perosnala 🙂  asa ca am facut una micuta si am umplut-o cu gem de caise. A iesit senzationala si cea mica.

Bine de stiut!

  • Unt. Aluatul pentru tarta se prepara cu unt rece de la frigider. Il razuim sau il taiem fasii subtiri pentru a-l putea integra perfect in timpul framantarii.
  • La frigider. Aluatul fraged pentru tarta se lasa 30 de minute la frigider.
  • Drojdie. Nu folosim drojdie pentru acest aluat.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 220 g unt rece
  • 1 lingura de zahar
  • 8-10 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 1,5 kg de mere + 4 linguri de zahar+ 1/2 lingurita scortisoara pentru umplutura

Cum preparam Tarta cu mere cu aluat fraged

  1. Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina.
  2. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 8-10 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat  care nu va fi deloc lipicios si nici prea moale. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam pentru 30 de minute la frigider, timp in care preparam merele.
  3. Curatam merele de coaja, le razuim, adaugam zahar si le punem la caramelizat pentru 7-8 minute. Adaugam scortisoara si lasam 3-4 minute merele sa se raceasca.
  4. Luam 3/4 din aluat si intindem o foaie mare. Avem grija sa tapetam cu faina blatul de lucru penru a evita lipirea aluatului. Punem aluatul in tava pentru tarta, adaugam merele caramelizate si scurse de zeama pe cat posibil.
  5. Din partea de aluat ramasa, intindem o foaie si taiem fasii cu ajutorul carora facem un grilaj deasupra tartei. Dam tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos.
  • Lasam tarta sa se racoreasca inainte sa o portionam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker