DulciuriPrajituri/torturi

Clatite Tiramisu

Clatite Tiramisu

Clatite Tiramisu – iata un desert savuros, usor de preparat si pe placul tuturor. Copilul mi-a zis: „mami, sa mai faci ca sunt cele mai bune clatite!”. Nu sunt extrem de dulci, sunt perfecte din punctul meu de vedere. Trebuia sa le las doua ore la frigider pentru a se intari crema mai mult, insa nu am avut rabdare si le-am lasat doar o ora.

Bine de stiut!

  • De retinut ca numarul oualor trebuie sa coincida cu numarul lingurilor de faina. Lingurile cu faina trebuie sa fie cu varf.
  • Clatitele Tiramisu se menin perfect pana a doua zi daca le pastram in frigider.
  • Piscoturile se pot insiropa in Nesquik daca aveti pitici la masa sau in cafea.
  • Nu este nevoie sa mai ungem tigaia cu ulei deoarece compozitia de clatite contine ulei si acestea nu se vor lipi de tigaie.
  • Reteta usoara. Aceasta este o reteta foarte usoara si cu reusita garantata.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 1 lingura cu varf cu cacao
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • esenta de rom 
  • + 200 ml frica lichida, 125 gr mascarpone pentru crema
  • + 8-10 piscoturi , 1 lingura Nesquik / cacao

Cum preparam Clatite Tiramisu

1.Mai intai preparam crema si o dam la rece. Mixam spuma frisca lichida, adaugam mascarponele si mai mixam 1 minut sa omogenizam crema. Dam crema la rece si preparam clatitele.

2.Cu ajutorul unui tel batem ouale cu zaharul, adaugam uleiul, faina, cacao si esenta si amestecam bine. La final adaugam laptele in fir subtire. Nu va faceti grija, compozitia este fluida, insa asa trebuie sa fie.

3. Coacem clatitele si le lasam la racit.

4. Incalzim o cana de apa si diluam o lingura de Nesquik sau cacao in ea. Sau preparam o cafea.

5.Ungem fiecare clatita cu 1-2 linguri de crema, pliem 2 laterale, adaugam un piscot trecut cate 5 secunde pe fiecare parte prin lichidul caldut si rulam clatita.

Dam clatitele cel putin 2 ore la rece. Le pudram cu cacao si le taiem prin doua. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker