Aluaturi dulci/foietajeAperitiveDulciuri

Cornuri pufoase cu mere caramelizate

Cornuri pufoase cu mere caramelizate

Cornuri pufoase cu mere caramelizate, iata o varianta de cornuri delicioase. Se pot folosi diverse umpluturi precum gemuri, branza dulce, mere sau dovleac caramelizat sau chiar ciocolata.

Sfaturi!

  • Aluatul nu este pretentios deloc, se framanta foarte putin si se lasa la dospit. Ies aproximativ 30 de cornuri pufoase din acest aluat, insa cantitatea acestora depinde mult si de dimensiunea triunghiurilor folosite pentru cornuri.
  • Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se pun impreuna cu zaharul la caramelizat. Se adauga si un praf de scortisoara pentru un plus de aroma. Exact ca la placinta.
  • Lasam spatiu intre cornurnuri, aproximativ 2 cm intre fiecare caci vor creste considerabil in cuptor.
  • Putem unge cornurile cu galbenus de ou amestecat cu lapte sau le putem unge cu miere asa cum am facut eu.
  • Reteta usoara. Aeasta reteta de cornuri este foarte usoara, iar din acest aluat se pot face si tarte sau placinte.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 130-150 gr zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • aprox. 700 gr de faina
  • coaja razuita de lamaie 
  • 2 linguri de miere +  susan pentru decor
  • + 4 mere, 3 linguri de zahar brun, un praf de scortisoara pentru umplutura

Mod de preparare.

1.Mai intai se topeste  untul impreuna cu zaharul la microunde  timp de 1 minut sau cat este necesar.

2.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

3.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele caldut si amestecam bine cu un tel.

4.Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.

5.Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

6.Intre timp pregatim merele: le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam zaharul si le lasam pe foc timp de 6-8 minute. La final adaugam si praful de scortisoara.

7.Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte si taiem triunghiuri. Adaugam cate o lingurita de mere caramelizate si rulam. Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180 de drage pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 1 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker