Prajitura Desteapta cu cafea si ciocolata

Prajitura Desteapta cu cafea si ciocolata
Prajitura Desteapta cu cafea si ciocolata este o prajitura simpla, usor de preparat si cu gust intens de ciocolata. Se numeste ” desteapta” tocmai pentru ca isi separa singura straturile in timpul procesului de coacere fara ca noi sa facem ceva.
Cateva sfaturi
- Ungem tava cu unt topit inainte de a adauga compozitia pentru prajitura. Acest pas este esnetial pentru a evita lipirea prajiturii de tava.
- Folosim o spatula siliconica pentru a scoate prajitura feliata din tava pentru a evita ruperea acesteia.
- Am folosit o tava cu dimensiunile 23/27 de cm
Ingrediente:
- 4 oua
- 100 gr zahar pudra + 130 gr zahar tos
- 120 gr unt
- 120 gr faina
- 50 gr cacao
- 600 ml lapte
- 30 ml cafea neindulcita
- 1 lingurita esenta de rom
- un praf de sare
Cum preparam Prajitura Desteapta cu cafea si ciocolata
1.Mai intai separam ouale.
2.Spumam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos si mixam pana cand acestea devin o bezea tare.
3.Galbenusuile le amestecam cu zaharul pudra cu ajutorul unui tel timp de 4-5 minute, pana cand devin ca o crema deschisa la culoare. Adaugam faina, cacao cernuta, cafeaua si untul topit, dar nu fierbinte, ci usor caldut si amestecam usor. La final adaugam in fir subtire laptele si incorporam bine.
4.Adaugam peste galbenusuri si albusurile mixate spuma si, cu ajutorul unei spatule, le incorporam usor. Adaugam la final si esenta de rom.
5.Ungem tava cu unt topit si turnam toata compozitia. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade si o coacem timp de 50 -55 de minute. Nu va faceti griji, dupa aceste timp prajitura va fi coapta suficient. Eu am avut ceva emotii, mi se parea necoapta, insa a fost perfecta. In timpul coacerii, prajitura isi va separa un blat deasupra, iar sub el vom avea o crema delicioasa.
- Este nevoie sa lasam prajitura sa se raceasca complet inainte de portionare.
- Putem sa ornam prajitura dupa preferinta. Pofta buna!