DulciuriPrajituri/torturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

V-am spus vreodata ca eclerele sunt dulciurile mele preferate? Iar cele de casa sunt atat de delicioase, nu sunt gretoase sau exagerat de dulci cum sunt cele din comert. Dintr-o compozitie ies aprox. 15-16 eclere, dar depinde si cat de mari le faceti.

Ingrediente coji

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei

Ingrediente crema

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 130 g zahar
  • 70 g faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

Glazura:

  • 200 g ciocolata de menaj ( sau ciocolata cu lapte) + 2 linguri de ulei

Mod de preparare eclere.

Pentru coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga imediat ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se pun eclerele cu un pos sau o seringa de ornat fara varf.

Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava ( am lasat suficient spatiu intre ele ca vor creste)  si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit  la 200 de grade, pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos. Ele cresc foarte mult, dar sa nu deschideti usa cuptorului in primele 15-20 de min.

 

Pentru crema: punem ouale intr-o craticioara, adaugam zaharul si batem bine cu telul, adaugam si faina treptat sa nu formeze cocoloase si apoi laptele in fir subtire. Punem compozitia rezultata pe baie de aburi sau intr-o cratita cu fund dublu si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Dureaza acest procedeu cam 25-30 de minute. Cand se ingroasa suficient, o luam de pe foc , o acorpim cu folie alimentara si lasam la racit. Mixam frisca si amestecam cu crema racita complet si mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.

Umplem eclerele cu crema si le glazuram cu ciocolata topita pe baie de aburi amestecata cu ulei.

 

Daca doriti sa faceti grilaj, lasati eclerele la rece 10 min. dupa ce ati pus glazura, abia apoi topiti ciocolata alba, o puneti intr-o punga  al carei colt il intepati cu varful cutitului astfel incat sa faceti grilaj cat mai subtire.  Eu am facut o parte cu nuca presarata deaspra, alta parte cu grilaj de ciocolata alba.

Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker