Mini eclere cu crema de vanilie
Ingrediente coji
- 4 oua
- 125 g faina
- 250 ml apa
- 100 ml ulei
Ingrediente crema
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 130 g zahar
- 75 g faina
- 1 esenta de vanilie
- 100 ml frisca lichida
Glazura:
- 150 g ciocolata de menaj
- 1 lingura de ulei
Mod de preparare mini eclere cu crema de vanilie.
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.
Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.
Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.
Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos. Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 miute!
Pentru crema: punem ouale intr-o craticioara, adaugam zaharul si batem bine cu telul, adaugam si faina treptat sa nu formeze cocoloase si apoi laptele in fir subtire. Punem compozitia rezultata pe baie de aburi sau intr-o cratita cu fund dublu si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Dureaza acest procedeu cam 25-30 de minute. Cand se ingroasa suficient, o luam de pe foc , o acorpim cu folie alimentara si lasam la racit. Mixam frisca si amestecam cu crema racita complet si mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.
Umplem eclerele cu aceasta crema si le lasam deoparte pana pregatim glazura.
Punem ciocolata pe baie de aburi si cand incepe sa se topeasca adaugam si uleiul. Amestecam sa se omogenizeze bine ai apoi o punem imediat cu lingura deasupra eclerelor si le dam 5-10 de minute la rece sa se intareasca putin ciocolata. Apoi, punem o lingura de glazura intr-o puga sau intr-un pos si trasam gratarul deasupra eclerelor.
Pofta buna!