DulciuriFara zahar

Prajitura fara zahar cu visine si nuci

O prajitura delicioasa, dulce desi este indulcita doar cu indulcitor si cu visine, deoarece doar din acestea am avut la congelator, dar am facut si cu afine si la fel de delicioasa a fost.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de gelatina
  • 200 g ciocolata amaruie fara zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • nuca
  • 300 g visine
  • 5 linguri de lapte

Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam 200 g nuca tocata grossier.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentr 20-25 de min.

Mixam smantana pentru frisca ( eu am folosit una de la Penny).

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele. Cand este topita toata ciocolata o lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem jumatate din ea peste smantana mixata si mai mixam in continuare pana cand este incorporata bine.

Hidratam gelatina 5 min in 50 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste crema de ciocolata si amestecam bine.

Nivelam crema de ciocolata peste blatul racit, adaugam visinele taiate in 3-4 ( eu am avut congelate), adaugam si nuci taiate mai mari, iar deasupra lor facem un grilaj din ciocolata topita care ne-a ramas nepusa la crema.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker