DulciuriPrajituri/torturi

Budinca cremoasa cu iaurt

Budinca cremoasa cu iaurt

Budinca cremoasa cu iaurt este un desert excelent, delicat si usor de preparat. La final am pudrat-o cu zahar pudra cu ajutorul unui sablon cu peisaj de Craciun. Si nici nu am avut rabdare sa se raceasca, asa ca am portionat budinca cat timp era calduta. Un deliciu!

Cateva sfaturi!

  • Coacem budinca in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aproximativ 40 de minute pentru a-i permite sa se gateasca suficient si uniform.
  • Putem coace budinca in tava rotunda cu diametrul de 21 de cm sau in tava patrata.
  • Am folosit iaurt grecesc, iar iaurtul grecesc este foarte cremos.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 300 gr iaurt/ 2 iaurturi mici
  • 200 gr zahar
  • 50 gr amidon alimentar
  • 50 gr faina/ 2 linguri 
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja razuita de portocala
  • zahar pudra 

Cum preparam Budinca cremoasa cu iaurt

1.Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma.

2.Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa.

3.Adaugam iaurtul peste crema de galbenusuri si mai mixam 1-2 minute sa incorporam bine.

4.Adaugam peste compozitia de iaurt si amidonul, faina, praful de copt, esenta si coaja de portocala si amestecam usor cu o spatula.

5. La final adaugam albusurile si incorporam usor.

6.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea.  40 de minute ar trebui sa fie suficiente pentru coacerea budincii.

7.Lasam budinca la racorit si o raturnam pe o farfurie plata, dezlipim hartia de copt si o rasturnam apoi pe un platou. Pudram budinca cu zahar pudra. Pofta buna!

Va recomand si budinca de orez cu lapte, o alta budinca senzational de buna, o budinca turceasca ce se mai numeste si Sütlaç.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker