DulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Prajitura cu foi fragede si nuca

Prajitura cu foi fragede si nuca

Prajitura cu foi fragede si nuca sau Greta Garbo este o super prajiturica la care se adauga gem de caise si nuca din abundenta. Foile sunt fragede, se prepara cu unt si untura, insa nu necesita multa munca. Foile nu se coc separat ci se asambleaza prajitura, apoi se lasa la dospit si abia apoi se coace. Fiind o prajitura cu foi fragede, se pastreaza mai multe zile fiind din ce in ce mai moale si mai frageda.

Bine de stiut!

  • Foile intinse se pot ridica foarte usor rulandu-le pe un sucitor.
  • Pentru a intinde cat mai usor foile, presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si pe aluat.
  • Gemul de caise se poate inlocui cu alt gem de tip marmelada.

Ingrediente foi:

  • 1 ou+ 2 galbenusuri
  • 4 linguri cu zahar/ aprox100 gr
  • 200 gr unt moale
  • 2 linguri cu untura/ aprox 55 gr
  • 2 linguri cu smantana/ 55 gr
  • 100 ml lapte caldut
  • 600-620 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata/ 14 gr sau 25 gr drojdie proaspata
  • coaja razuita de la o portocala 

Umplutura:

  • 1 borcanel si jumatate de gem de caise
  • 300 gr nuca macinata + 5 linguri de zahar

Glazura:

  • 150 de gr ciocolata+ 4 linguri de lapte 
  • 50 gr ciocolata alba + 2 linguri de lapte

Cum preparam Prajitura cu foi fragede si nuca

1. Preparam mai intai aluatul pentru foi. Amestecam ouale cu zaharul si cu drojdia, adaugam laptele caldut, smantana, untura, untul, coaja de portocala si faina si framantam aluatul.

2.Lasam aluatul 10-15 deoparte, timp in cara pasam nucile. Le amestecam cu 5 linguri de zahar.

3.Impartim aluatul in 4 parti. Intindem foile pe hartie de copt peste care presaram faina din abudenta.

4.Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam foile pe care le ungem cu gem de caise si presaram nuca peste gemul de caise.

5.Lasam prajitura 40-50 de minute la dospit, intepam cu furculita ultima foaie si apoi o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Timpul de coacere poate varia de la cuptor la cuptor, prajitura mea a fost gata in aproximativ 40 de minute.

6.Lasam prajitura la racit, apoi ii adaugam glazura. Eu am preparat glazura la cuptorul cu microunde. Am topit mai intai ciocolata cu laptele, am uns prajutura si apoi am facut grilajul din ciocolata alba topita cu lapte.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker