DulciuriPrajituri din albusuriPrajituri/torturi

Prajitura Parlament din albusuri

Prajitura Parlament din albusuri

Prajitura Parlament din albusuri este o prajitura delicioasa cu blat din albusuri, multa nuca, crema de ciocolata si frisca. Un deliciu! Eu am pornit de la reteta de prajitura Parlament, insa am modificat-o pentru ca am folosit doar albusurile stranse in frigider. Nu am obiceiul sa arunc albusurile, ci le strang intr-un pahar, il acopar cu folie alimentara si il dau la frigider pana cand se strang suficiente. Se pot pastra si la congelator la fel de bine.

Sfaturi!

  • Pentru coacerea blatului folosim o tava cu dimensiunile 25/30 cm. Eu am folosit un vas de yenna mare.
  • Presaram nuca pe fundul vasului si o coacem 15-20 de minute in cuptorul incins pentru un plus de gust.
  • Imediat ce scoatem blatul din cuptor, il intoarcem cu partea cu nuca in sus si il ungem cu crema de ciocolata din abundenta.
  • Reteta usoara si rapida. Aceasta prajitura Parlament din albusuri este o prajitura care se prepara destul de usor si cu cateva ingrediente.

Ingrediente:

  • 350 gr albusuri
  • 5 linguri cu varf cu zahar
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 5 linguri cu nuca macinata
  • esenta de vanilie
  •  + 150 gr nuca mare, 250-300 gr crema de ciocolata, 1 pachet de biscuiti Petit Beurre, 250 ml frisca lichida, 50 ml lapte, cacao, esenta de rom

Mod de preparare.

1.Mai intai tapetam o tava cu hartie de copt si presaram nuca mare. Cocam nuca 15-20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.

2.Intre timp mixam albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si mai mixam 2-3minute. Adaugam faina,  esenta de vanilie si nuca macinata si amestecam cu o spatula. Intindem aceasta compozitie peste nuca coapta din tava. Dam din nou la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. De data asta reducem temperatura cuptorului la 180 de grade.

3.Imediat ce scoatem prajitura din cuptor o ungem cu crema de ciocolata. Am folosit Finetti.

4.Incalzim 50 ml de lapte, ii adaugam o lingurita de cacao si esenta de rom. Trecem biscuitii prin lapte si ii punem deasupra blatului uns cu ciocolata.Lasam blatul la racit.

5.Mixam frisca lichida si o intindem uniform deasupra prajiturii. Dam prajitura pentru minim o ora la frigider. Portionam si pudram cu cacao. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 1

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker