Prajitura Parlament din albusuri
Prajitura Parlament din albusuri
Prajitura Parlament din albusuri este o prajitura delicioasa cu blat din albusuri, multa nuca, crema de ciocolata si frisca. Un deliciu! Eu am pornit de la reteta de prajitura Parlament, insa am modificat-o pentru ca am folosit doar albusurile stranse in frigider. Nu am obiceiul sa arunc albusurile, ci le strang intr-un pahar, il acopar cu folie alimentara si il dau la frigider pana cand se strang suficiente. Se pot pastra si la congelator la fel de bine.
Sfaturi!
- Pentru coacerea blatului folosim o tava cu dimensiunile 25/30 cm. Eu am folosit un vas de yenna mare.
- Presaram nuca pe fundul vasului si o coacem 15-20 de minute in cuptorul incins pentru un plus de gust.
- Imediat ce scoatem blatul din cuptor, il intoarcem cu partea cu nuca in sus si il ungem cu crema de ciocolata din abundenta.
- Reteta usoara si rapida. Aceasta prajitura Parlament din albusuri este o prajitura care se prepara destul de usor si cu cateva ingrediente.
Ingrediente:
- 350 gr albusuri
- 5 linguri cu varf cu zahar
- 5 linguri cu varf cu faina
- 5 linguri cu nuca macinata
- esenta de vanilie
- + 150 gr nuca mare, 250-300 gr crema de ciocolata, 1 pachet de biscuiti Petit Beurre, 250 ml frisca lichida, 50 ml lapte, cacao, esenta de rom
Mod de preparare.
1.Mai intai tapetam o tava cu hartie de copt si presaram nuca mare. Cocam nuca 15-20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.
2.Intre timp mixam albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si mai mixam 2-3minute. Adaugam faina, esenta de vanilie si nuca macinata si amestecam cu o spatula. Intindem aceasta compozitie peste nuca coapta din tava. Dam din nou la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. De data asta reducem temperatura cuptorului la 180 de grade.
3.Imediat ce scoatem prajitura din cuptor o ungem cu crema de ciocolata. Am folosit Finetti.
4.Incalzim 50 ml de lapte, ii adaugam o lingurita de cacao si esenta de rom. Trecem biscuitii prin lapte si ii punem deasupra blatului uns cu ciocolata.Lasam blatul la racit.
5.Mixam frisca lichida si o intindem uniform deasupra prajiturii. Dam prajitura pentru minim o ora la frigider. Portionam si pudram cu cacao. Pofta buna!