Placinta taraneasca cu dovleac si nuca

Ingrediente
- 900-950 g faina,
- 250 ml apa,
- 250 ml ulei,
- 3-4 linguri zahar,
- 1 lingurita de praf de copt,
- 3 linguri de gris,
- 1 dovleac
- 1 praf de sare,
- inca 1 cana de zahar pentru calit dovleacul,
- scortisoara,
- nuca macinata.
Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este tare si este uleios.
Se la 30 de minute sa se odihneasca.
Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit .
Aluatul odihnit se pune pe o hartie de copt de dimensiunile tavii in care coaceti placinta si se intinde cu sucitorul fara sa se adauga faina. Se intinde foarte usor, maxim de 1 cm grosime. Se ia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava.
In jumatate se adauga grisul, iar peste gris se adauga dovleacul calit. Eu am pus o cantitate mai mare de dovleac, a fost un strat de dovleac mai gros de 1 cm. Peste dovleac se presara nuca, cele 3-4 linguri de zahar si inca un praf de scortisoara.Se intind usor marginile ca in imaginea urmatoare.
Se umezesc mainile si se unge partea de coca cu apa. Se presara zahar si se introduce in cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste.