Prajitura rasturnata cu banane si frisca
Prajitura sau tort, cum vreti sa-i spuneti. Ideea este ca se face rapid si este delicioasa. De-abia dupa ce i-am pus frisca mi-am dat seama, ca ar fi iesit o super combinatie si cu inghetata. Tava in care am copt eu prajitura este mica, are diametrul de 20 de cm.
Ingrediente:
- 3 banane + 3 linguri de zahar+ 50 g unt pentru caramel
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 2 linguri de ulei
- 1 plic de praf de copt
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare prajitura rasturnata cu banane si frisca.
Pregatim mai intai bananele caramelizate: taiem bananele rondele de aprox. 1 cm si le punem in tava in care coacem prajitura. Adaugam zaharul si untul taiat cubulete si dam pentru 15 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Mixam si galbenusurile cu uleiul pentru 2-3 minute. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam bine.
Dupa ce s-au caramelizat bananele, adaugam compozitia de blat si o intindem bine cu o lingura. Dam prajitura din nou la cuptor, dar reglam temperatura cuptorului la 180 de grade de data aceasta si lasam 25-30 de minute. Mixam frisca spuma si o lasam la rece pana este gata prajitura.
Dupa ce s-a copt prajitura, desprindem cu un cutit marginile ei si o rasturnam pe un platou. O lasam sa se raceasca complet, apoi o ornam cu frisca.