Rulada aperitiv cu carne tocata si legume
Rulada aperitiv cu carne tocata si legume
Rulada aperitiv cu carne tocata si legume este foarte gustoasa. Se prepara usor si poate completa perfect platoul cu aperitive festive. La noi a disparut prima de pe platouri, a fost preparatul cel mai apreciat pe masa de Craciun.
Bine de stiut!
- Intindem carnea tocata pe hartia de copt unsa cu ulei, o rulam si strangem capetele hartiei. In acea hartie o vom si coace.
- Rulada se lasa la racit in hartia de copt, abia dupa ce s-a racit se scoate si se poate portiona.
- Legume. Folosim legume proaspete sau congelate, iar acestea pot varia in functie de preferinte. Eu am folosit ardei gras si morcov proaspat si fasole galbena congelata.
Ingrediente:
- 750 gr carne tocata
- 3 oua
- 2 linguri faina
- 6 felii de sunca presata/ muschi feliat
- 1/2 ardei gras
- 1 morcov
- 2-3 linguri de fasole verde congelata
- 25 gr cascaval razuit
- sare
- piper
- ardei boia
Cum preparam Rulada aperitiv cu carne tocata si legume
1.Mai intai razuim morcovul pe razatoarea cu ochiuri mari, taiem ardeiul cubulete si le punem intr-un bol. Adaugam fasolea verde si cascavalul razuit si le amestecam.
2.Carnea am amestecat-o cu ouale, cu faina, cu sare, piper si ardei boia.
3.Am uns hartia de copt cu ulei si am intins direct pe ea carnea cu ajutorul unui sucitor uns si el cu ulei apoi am adaugat felii de sunca presata doar pe jumatate din suprafata de carne, am adaugat compozitia de legume si am rulat. Am strans bine hartia de copt la capete si in jurul ruladei, am pus rulada intr-o forma de chec mai lunga si am dat-o la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Am copt rulada aproximativ 70-75 de minute. Lasam rulada in tava sa se raceasca si abia apoi o putem portiona. Pofta buna!
Va recomand sa incercati si rulada cu carne de pui si ciuperci.