DulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Prajitura Creme Ole cu glazura de ciocolata

Prajitura Creme Ole cu glazura de ciocolata

Prajitura Creme Ole cu glazura de ciocolata este o prajitura extrem de rapida si de spornica. Daca ati facut-o deja, stiti despre ce vorbesc. La noi in minifamilie a fost bataie pe prajitura asta. Crema este delicioasa, dar glazura face toti banii.

Sfaturi!

  • Am copt blatul intr-o tava cu dimensiunile de 37 cu 25 de cm. Acesta nu are nevoie sa fie insiropat
  • Optional! In glazura de ciocolata se adauga 2 linguri de coniac, insa acest ingredient este optional.
  • Trebuie sa avem 3 plicuri de Creme Ole, unul de ciocolata care se adauga la blat si 2 de vanilie care ne ajuta la prepararea cremei.
  • Reteta usoara! O reteta extrem de usoara si de spornica.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de Creme ole cu ciocolata
  • 2 plicuri Creme Ole cu vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 200 gr de ciocolata
  • 50 gr unt 2 linguri coniac

Mod de preparare.

1 Mai intai preparam blatul. Acesta se prepara usor din 3 ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar si plicul de Creme Ole de ciocolata. Mixam spuma albusurile cu zaharul si adaugam treptat galbenusurile. Micsoram viteza mixerului si incorporam fiecare galbenus. Adaugam si plicul de Creme Ole si incorporam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa fie racit complet.

2. Pentru crema punem intr-un bol 425 gr de frisca lichida, laptele si plicurile de Creme Ole. Mixam 2 minute si vom avea o crema vascoasa si delicioasa. Nivelam crema deasupra blatului.

3.Pregatim glazura apoi. Punem 75 gr de frisca lichida, 50 gr de unt, 1-2 linguri de coniac si 200 gr de ciocolata intr-un ibric si le punem pe foc pana cand se topeste ciocolata. Lasam glazura sa se raceasca complet inainte sa o adaugam peste prajitura caci altfel va curge toata. Am facut eu proba. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore si o portionam cu un cutit cu lama lata trecuta prin apa calda si stearsa, bineinteles. Am presarat nuca de cocos deasupra. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

37 − = 27

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker