AperitiveLegumeMancaruriRetete internationale

Falafel- chiftelute din naut

Falafel- chiftelute din naut

Falafel- chiftelute din naut sunt chiftelute de origine arabeasca ce au la baza boabe de naut si ierburi proaspete, ce au un gust bogat, si se pot consuma alaturi de legume proaspete in lipii libaneze. Reteta s-a raspandit rapid in intreg Orientul Mijlociu, devenind foarte populara in toata Europa si foarte apreciata. Reteta de falafel este usoara, iar pentru prepararea ei avem nevoie de naut uscat ce trebuie lasat peste noapte la inmuiat. Nu este recomandat sa se foloseasca boabe de naut din conserva, adica fierte, deoarece acestea schimba consistenta chiftelelor. Chiftelele aceseta din naut au devenit preferatele fetei mele, a zis ca sunt mai bune decat cele din carne.

In plus, chiftelele din naut sunt ideale si pentru cei care tin post, deoarece sunt foarte consistente si nu contin oua.

Cateva sfaturi!

  • Nu avem nevoie de oua pentru a lega compozitia de falafel. Chiftelele nu se vor rupe in timpul prajirii deoareca adaugam faina in compozitie.
  • Culoarea verde a falafelului este data de patrunjel.
  • Nautul trebuie lasat la inmuiat minim 10-12 ore.
  • Falafelul se pastreaza cateva zile la frigider.
  • Reteta usoara. Falafelul se prepara extrem de usor si din putine ingrediente.
  • Avem nevoie de un blender, robot de bucatarie care sa paseze boabele tari de naut.

Ingrediente:

  • 250 gr boabe de naut
  • 2 cepe medii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita sare grunjoasa

Cum preparam falafel – ul.

1.Mai intai punem boabele de naut la inmuiat in apa pana a doua zi. Avem grija sa punem apa suficienta, sa acopere boabele de naut cu 1-2 degete.

2.Scurgem apa in care am lasat nautul la inmuiat si punem nautul in vasul robotului de bucatarie. Adaugam si restul ingredientelor. Toate ingredientele. Pornim robotul de bucatarie si maruntim ingredientele pana cand devin o pasta.

3.Formam chiftele de naut pe care le prajim in ulei incins. Acestea isi vor schimba culoarea in maro inchis in timpul prajirii, insa este normal. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

35 − = 31

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker