Patlican kebab cu carne de porc
Patlican kebab cu carne de porc
Patlican kebab cu carne de porc este o reteta de kebab turcesc cu rondele de vinete pe care am gasit-o la o gospodina din grupul culinar Gustosel( un grup al gospodinelor moldovence de care m-am indragostit).
Gustos tare kebabul asta turcesc, noua ne-a placut foarte mult… Tipul de carne de la chiftele poate fi de vita, amestec de oaie cu vita, sau porc, insa eu am avut doar carne de porc si asa am folosit. Chiar si asa a fost extrem de gustoasa aceasta mancarea.
Noi am servit Patlican kebab- ul cu o garnitura de orez, dar se poate servi si cu alte garnituri in functie de preferintele fiecaruia. Sau se poate servi simpla, fara alte garnituri 🙂
Ingrediente:
- 3 vinete mai subtiri
- 2 ardei kapia verzi
- 1 rosie
- 700 g carne de porc
- 1 ceapa mare
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri pasta de tomate
- patrunjel verde
- oregano
- sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita ardei boia dulce
Mod de preparare Patlican kebab.
1.Taiem vinetele rondele de aproximativ 1 cm grosime, sau chiar mai subtiri si le lasam deoparte.
2.Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, patrunjel verde, oregano, sare, piper, ardei boia.
3.Asezam pe marginea tavei cate o felie de vanata, apoi cate o chiftea facuta din carne si aproximativ la fel de mare ca felia de vanata, iar o felie de vanata, iar chiftea, si tot asa pana cand se umple tava. In mijloc punem ardei kapia taiat felii mari si cuburi de rosie.
4.Amestecam pasta de tomate cu o cana de apa, sare si piper si turnam peste patlican kebab.
5. Dam la cuptor pentru 50-60 de minute sau pana cand mancarea este gatita suficient. Se poate servi cu garnitura de orez. Pofta buna!
Si mancarea cu specific turcesc imi pare la fel de gustoasa ca cea greceasca, este mancare cu gust, foarte condimentata si satioasa.