MancaruriPorcRetete internationale

Jambalaya cu orez si carne de porc

Jambalaya cu orez si carne de porc

Jambalaya cu orez si carne de porc este un fel de mancare traditional din Louisiana, SUA. Carnea trebuie sa fie diversificata, iar eu am optat pentru carne de porc si carnati proaspeti. Se poate adauga piept de pui, fructe de mare, bacon, ideea este sa fie adaugate mai multe tipuri de carne. Este o mancare foarte gustoasa si satioasa.  Ideaa am gasit-o pe Pinterest in timp ce cautam idei pentu prepararea carnii de porc.

Cateva sfaturi!

  • Daca alegeti sa faceti Jambalaya cu fructe de mare, atunci trebuie sa tineti cont de faptul ca acestea se gatesc foarte usor si sa le adaugati spre finalul procesului de gatire. Cu 7-10 minute inainte de finalizare.
  • Reteta originala se prepara cu rosii taiata cuburi sau cu rosii in suc propriu taiate cuburi. Nu am avut nici rosii proaspete, nici in suc propriu la indemana si am folosit 1 lingura de pasta de tomate.
  • Suficienta mancare pentru 5 portii.
  • Reteta usoara. Mancarea de orez, Jambalaya, este o mancare foarte asemanatoare cu orezul nostru. Se prepara usor, insa se adauga mai multe legume, fiind parca si mai gustoasa decat pilaful romanesc.

Ingrediente:

  • 250 gr orez
  • 500 gr carne de porc
  • 3-4 carnati proaspeti sau afumati 
  • 1 felie de radacina de telina + 4-5 frunze de telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ardei kapia ( eu am vaut ardei verde) 
  • 6-7 rosii sau rosii in suc propriu sau 1 lingura pasta de tomate
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde

Cum preparam Jambalaya cu orez si carne de porc

1.Mai intai taiem ceapa, ardeiul si telina in cubulete. Taiem si carnea in cuburi, iar carnatii rondele.

2.Punem ceapa la calit in ulei de masline incins si o lasam pana cand devine translucida. Adaugam carnea si carnatii si le lasam la calit impreuna pana cand carnea devine albicioasa.

3.Adaugam ardiul, telina si jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat marunt. Adaugam orezul si o cana mare de apa sa poata sa fiarba bine si adaugam si pasta de tomate sau rosiile. Lasam 20-25 de minute la fiert sau pana cand bobul orezului este suficient de fiert. Daca este nevoie, mai adaugam apa in timpul procesului de gatire.

4. La final potrivim mancarea cu sare, piper, cimbru si adaugam restul de patrunjel verde. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker