AperitiveMancaruriPreparate de CraciunSalateVita

Salata de Boeuf cu carne de vita

Salata de Boeuf cu carne de vita

Salata de Boeuf cu carne de vita este una dintre cele mai gustoase si mai festive salate. Este cea mai populara salata in tara noastra, fiind nelipsita de pe mesele romanilor la sarbatori, aniversari sau de Craciun. La origini, salata de Boeuf se prepara cu carne de vita, insa de-a lungul timpului, aceasta a fost inlocuita cu carne de pui sau de porc, ce au avut gospodinele la indemana sau chiar a fost eliminata carnea.

Cateva informatii pentu gospodine!

  • Salata de Boeuf se prepara din muraturi, mazare, cartofi si morcovi fierti, toate taiate cubulete si „legate” cu ajutorul maionezei.
  • Desi denumirea este frantuzeasca ” boeuf”, vestita salata nu este de origine franceza.In a doua jumătate a secolului XIX, renumitul chef francez Lucien Olivier a inaugurat Hérmitage, un restaurant în mijlocul Moscovei. Aici s-a servit pentru prima data salata de Boeuf, Lucien Olivier fiind cel ce a invantat acest fel de mancare, insa reteta acestuia a ramas secreta, nici in ziua de astazi nefiind cunoscuta in totalitate. Fiecare bucatar a adaptat reteta in felul sau specific.
  • Cantitatea de muraturi sau de legume fierte poate varia in functie de gusturi.
  • Eu folosesc maioneza din comert la salate, aceasta fiind mai „light”

Ingrediente:

  • 700 gr carne de vita
  • 2 borcane de castraveti murati
  • 2 borcane de gogosari murati
  • 1 borcan de mazare
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 200-300 gr maioneza
  • sare

Mod de preparare.

1.Mai intai se fierbe carnea de vita. Legumele se fierb separat.

2.Carnea de vita se taie cubulete mici, la fel si legumele fierte.

3. Muraturile se taie cubulete si se scurg bine de zeama. Eu folosesc robotul de bucatarie pentru a toca muraturile. Acestea sunt gata in 10 minute.

4.Punem intr-un bol mare legumele fierte tocate marunt, carnea si muraturile tocate. Adaugam si mazarea fiarta si maioneza. Potrivim de sare si amestecam bine, bine.

5.Punem salata pe platouri, ungem cu maioneza si ornam dupa plac. Potem folosi masline, alubus de ou, muraturi sau cascaval pentru a orna salata de Boeuf. Dam la rece pentru 1-2 ore. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

54 + = 55

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker