MancaruriPorc

Moussaka a la grec cu vinete

Moussaka a la grec cu vinete

Moussaka a la grec cu vinete si sos bechamel- una dintre multele mancaruri grecesti gustoase. Noi adoram mancarea greceasca, fie ca sunt simple salate grecesti, cu branza aia feta atat de buna, fie ca sunt preparate pe baza de peste, fie ca sunt deserturile alea super dulci si atat de minunate- le iubim pe toate. Primul lucru pe care l-am facut de fiecare data cand am ajuns in Grecia a fost sa ne rasfatam la una dintre tavernele lor. Iubesc ospitalitatea grecilor, iubesc mancarea lor, iubesc tara lor. Mai este nevoie de ceva? 🙂

Moussaka a la grec cu vinete:

  • Musakaua greceasca cunoaste multe variatiuni, se pot adauga si cartofi sau dovlecei.
  • Sosul bechamel ofera un gust desavarsit, insa se poate face si fara acesta.
  • Preparare simpla in ciuda ingredientelor aparent multe.
  • Inlocuiri. Vinul se poate inlocui cu o cescuta de apa.

Ingrediente musaka:

  • 2 vinete mari
  • 900 gr carne tocata
  • 5-6 rosii
  • 2 cepe
  • 60-70 ml vin alb sec
  • 50 gr cascaval razuit
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc

Ingrediente sos bechamel:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 280 ml lapte
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica.

2.Intre timp pregatim carnea: calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea tocata, vinul, rosiile curatate de pielita si tocate marunt si lasam la gatit pana cand se evapora lichidul. Aproximativ 20 de minute. Adaugam sare, piper, oregano si busuioc sau patrunjel, dupa gust.

3.Prajim vinetele doar cat sa se patrunda si le scoatem pe servetele de bucatarie care sa absoarba surplusul de ulei.

4.Punem in tava un strat de vinete, presaram sare si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval razuit.Adaugam carnea si acoperim cu celalalt strat de vinete si presaram restul de cascaval.

5.Trecem la pregatirea sosului bechamel, deoarece trebuie adaugat imediat, acesta inchegandu-se rapid. Punem untul pe foc si, cand acesta este topit complet, adaugal faina amestecand energic cu un tel. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam. Lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Potrivim cu sare, piper si oregano.

6. Turnam sosul bechamel uniform pe toata suprafata musakalei si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

Se poate servi calda sau rece dupa preferinta. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

33 − = 24

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker