Salata de sfecla rosie

Se stie ca sfecla rosie este o sursa excelenta de vitamine (A, B, C, E, K), minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magan) si fibre. Dintre toate legumele, despre sfecla se spune ca are cea mai eficienta actiune antitumorala si poate preveni dezvoltarea cancerului. Sfecla are un continut ridicat de fibre (80%) si te ajuta sa combati problemele gastrointestinale, astfel ca daca ai un tranzit intestinal lent, este bine sa consumi suc de sfecla sau salata de sfecla fiarta.
Aceasta este o salata extrem de sanatoasa, gustoasa si care se potriveste perfect ca si garnitura pentru diferite fripturi.
Ingrediente:
- 1 sfecla mica/medie
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras sau kapia
- 1 lamaie
- sare
- ulei de masline
Mai inati curatam sfecla de coaja, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoarea mare ( eu l-am dat pe lung sa imi iasa fasii mai lungi) la fel si ardeiul.
Intr-un bol incapator punem sfecla, morcovul si ardeiul, adaugam zeama de la lamaie, sare dupa gust si stropim cu putin ulei de masline. Amestecam bine si putem servi cu friptura.
Pofta buna!