Salate

Salata de sfecla rosie

Se stie ca sfecla rosie este o sursa excelenta de vitamine (A, B, C, E, K), minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magan) si fibre. Dintre toate legumele, despre sfecla se spune ca are cea mai eficienta actiune antitumorala si poate preveni dezvoltarea cancerului. Sfecla are un continut ridicat de fibre (80%) si te ajuta sa combati problemele gastrointestinale, astfel ca daca ai un tranzit intestinal lent, este bine sa consumi suc de sfecla sau salata de sfecla fiarta.

Aceasta este o salata extrem de sanatoasa, gustoasa si care se potriveste perfect ca si garnitura pentru diferite fripturi.

Ingrediente:

  • 1 sfecla mica/medie
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras sau kapia
  • 1 lamaie
  • sare
  • ulei de masline

Mai inati curatam sfecla de coaja, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoarea mare ( eu l-am dat pe lung sa imi iasa fasii mai lungi) la fel si ardeiul.

Intr-un bol incapator punem sfecla, morcovul si ardeiul, adaugam zeama de la lamaie, sare dupa gust si stropim cu putin ulei de masline. Amestecam bine si putem servi cu friptura.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker