Friptura de muschiulet de porc impletit
Friptura de muschiulet de porc impletit cu sos tomat este foarte-foarte frageda si gustoasa. Merge cu o garnitura de orez cu legume( cum am facut eu), cu un piure de cartofi sau diverse salate. Condimente se pot adauga dupa gust si preferinta.
Ingrediente:
- 2 buc muschiulet de porc
- 3 linguri pasta de tomate
- 1-2 catei de usturoi
- piper
- oregano
- boabe de ienibahar
- sare
Mod de preparare friptura de muschiulet impletit:
1. Taiem muschiuletul in trei parti egale, dar lasand un cm la capat netaiat astfel incat sa il putem impleti. Dupa ce impletim muschiuletul, capetele le prindem cu scobitori astfel incat sa nu se desprinda si le punem in tava.
2.Pregatim sosul astfel: punem pasta de tomate intr-un bol, adaugam sare,piper si oregano. Ungem cu acest sos muschiuletul impletit. Din loc in loc impanam friptura cu usturoi taiat in 2.
3. Adaugam o cana de apa in tava si cateva boabe de ienibahar si dam friptura la cuptorul incins la 200 de grade pentru 70 de minute sau pana cand este gatita. Se portioneaza friptura si se serveste cu diverse garnituri.
Pofta buna!