Altele

Spanacul, extrem de benefic pentru organism

Spanacul provine din  Persia si a fost adus in Europa inca din secolul XII, devenind foarte repede un aliment popular in mai multe bucatarii traditionale europene.

Spanacul poate fi consumat crud in salatele de primavara sau gatit. Cele mai multe beneficii le obtineti consumand spanacul in salate pentru ca in felul acesta nu isi pierde deloc din proprietatile sale.

Preparatele din frunze de spanac  contribuie la profilaxia sau ameliorarea unor afecţiuni precum:

  • hipertensiunea arterială,
  • tusea,
  • avitaminoza,
  • scorbutul,
  • rahitismul,
  • acneea,
  • anemia.

De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.

Spanacul previne infarctul si atacurile vasculare cerebrale, este un puternic antioxidant, este benefic sistemului imunitar, este antiinflamator si anticancerigen, ajuta la purificarea sistemului digestiv si la detoxifierea ficatului.

S-a demonstrat de-a lungul timpului, că diferiţii fito nutrienţi şi pigmenţi pe care îi conţine spanacul protejează pielea de razele nocive ale soarelui, inclusiv razele UV

Retete cu spanac

Printre cele mai sanatoase si gustoase retete cu spanac se numara salatele. Consumat proaspat in salate, spanacul isi patreaza toate proprietatile. Insa, noua ne place sa-l gatim in diverse moduri.

Tarta cu spanac si branza de vaci

Chec cu spanac 

Pentru alte retete cu spanac, accesati link-ul urmator – https://farfuria-cu-gust.ro/?s=spanac

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker