MancaruriPui

Chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci

O mancare de vara foarte gustoasa. Pentru cei carora nu le place pieptul de pui, gatit chiftelute este foarte gustos. Iar combinatia de pui cu dovlecel este atat de gustoasa!

Ingrediente chiftelute:

  • 600 g piept de pui
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • piper
  • 100 g faina
  • 1 lingura de pesmet
  • marar verde
  • sare

Ingrediente sos:

  • 400 g ciuperci champignon 
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 30 ml ulei
  • sare
  • marar verde

Mod de preparare chiftelute de pui cu dovlecel si sos cu ciuperci. 

Mai intai fierbem pieptul de pui. Dupa ce a fiert, punem in robotul de bucatarie cele 2 cepe de carnea de pui si le tocam. Punem carnea intr-un bol, adaugam 2 oua, marar tocat marunt, usturoiul si dovlecelul dat pe razatoarea mica si apoi stors bine de zeama,  piper si sare dupa gust. Omogenizam bine.

Punem intr-o farfurie faina si pesmet, amestecam, apoi dam chiftelele prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Pentru sos tocam marunt ceapa si o punem impreuna cu ciupercile la calit in 30 ml ulei. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam pasta de tomate si 50 ml de apa. Mai lasam 10 minute pe foc, potrivim de sare si piper si adaugam mararul tocat marunt.

Servim chiftelutele cu sos de ciuperci.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

76 + = 79

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker