Tarta aromata cu capsuni
O tarta extrem de gustoasa si aromata.
Ingrediente blat:
- 300 g faina
- 220 g unt rece
- 1 lingura de zahar
- 6- 7 linguri de apa
- un praf de sare
- + 1 ou pentru uns si 1 lingurita de zahar
Ingrediente umplutura:
- 400 g capsuni
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri cu varf de faina
- esenta de vanilie
Mod de preparare tarta aromata cu capsune.
1.Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina.
2.Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 6-7 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat care va fi nelicpicios. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam pentru 40 de minute la frigider.
3.Capusunile le curatam de codita si le taiem pe jumatate.
4.Aluatul scos din frigider il punem pe hartie de copt, presaram putina faina peste el sa nu se lipeasca sucitorul si intindem o foaie rotunda.
5.Amestecam capsunile cu zahar, zahar vanilat si amidon si le adaugam in jumatatea aluatului.
6.Oprim putin aluat si taiem fasii subtiri pentru grilajul din jumatatea tartei. Incercam sa lucram cat mai repede cu aluatul, sa ramana rece.
7. Strangem marginile tartei astfel incat sa acoper si o mrginile grilajului, le ungem cu ou batut ( doar marginile de aluat si grilajul) si presaram zahar .
8.Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute. Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet pentru a se inchega umplutura altfel va curge toata zeama lasata de la capsuni. Oricum va curge putin 🙂
Putem servi cu inghetata! Pofta buna!