Checuri/brioseDulciuri
Chec cu mac si lamaie
Un chec racoros, aromat si delicios!
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 140 ml iaurt grecesc
- 230 g faina
- 2 linguri de mac
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 plic de praf de copt
Glazura:
- 3 linguri de zahar pudra
- 3 linguri de zeama de lamaie
Mod de preparare chec cu mac si lamaie.
1.Mixam ouale cu zaharul. Adaugam treptat untul taiat in cubulete si maixam.
2. Adaugam iaurtul, praful de copt si coaja+ zeama de lamaie si mixam.
3. Adaugam faina si macul si incorporam cu o spatula.
4. Coacem checul in cuptorul incins la 180 de grade timp de 45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5. Lasam checul la racit, apoi facem glazura. Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie, amestecam si ungem cu o pensula checul. Lasam 20-30 de minute sa se intareasca glazura si putem portiona. Pofta buna!
Foarte buna reteta, te invidiez pentru faptul ca sti atatea retete, pentru tine nu cred ca exista monotonie in bucatarie.
Merci! Nu am timpul necesar sa fac cate imi doresc, dar incerc mereu sa-i surprind pe cei dragi cu „ceva bun”.