Checuri/brioseDulciuri

Chec cu mac si lamaie

Un chec racoros, aromat si delicios!

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 140 ml iaurt grecesc
  • 230 g faina
  • 2 linguri de mac
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 plic de praf de copt

Glazura:

  • 3 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare chec cu mac si lamaie.

1.Mixam ouale cu zaharul. Adaugam treptat untul taiat in cubulete si maixam.

2. Adaugam iaurtul, praful de copt si coaja+ zeama de lamaie si mixam.

3. Adaugam faina si macul si incorporam cu o spatula.

4. Coacem checul in cuptorul incins la 180 de grade timp de 45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

5. Lasam checul la racit, apoi facem glazura. Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie, amestecam si ungem cu o pensula checul. Lasam 20-30 de minute sa se intareasca glazura si putem portiona. Pofta buna!

 

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker