DulciuriPrajituri/torturi

Negresa cu ciocolata

Negresa este prajitura pe care o fac repede atunci cand am musafiri nepoftiti sau sunt pe fuga. Blatul iese pufos, iar daca mai adaugi si ciocolata si nuca… un deliciu rezulta. In plus, iese o tava mare din aceasta compozitie.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 300 g margarina Unirea
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • 200 g ciocolata +2 linguri de lapte
  • nuca

Mod de preparare negresa cu ciocolata.

1.Se mixeaza margarina cu zaharul timp de 4-5 minute. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

2. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

3.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.  Am folosit o tava mare cu dimensiuni de 30/25 de cm.

4. Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand se topeste. O turnam peste negresa portionata si presaram nuca maruntita.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 5 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker