DulciuriPrajituri/torturi

Negresa cu ciocolata

Negresa este prajitura pe care o fac repede atunci cand am musafiri nepoftiti sau sunt pe fuga. Blatul iese pufos, iar daca mai adaugi si ciocolata si nuca… un deliciu rezulta. In plus, iese o tava mare din aceasta compozitie.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 300 g margarina Unirea
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • 200 g ciocolata +2 linguri de lapte
  • nuca

Mod de preparare negresa cu ciocolata.

1.Se mixeaza margarina cu zaharul timp de 4-5 minute. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

2. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

3.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.  Am folosit o tava mare cu dimensiuni de 30/25 de cm.

4. Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand se topeste. O turnam peste negresa portionata si presaram nuca maruntita.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker