Negresa cu ciocolata

Negresa este prajitura pe care o fac repede atunci cand am musafiri nepoftiti sau sunt pe fuga. Blatul iese pufos, iar daca mai adaugi si ciocolata si nuca… un deliciu rezulta. In plus, iese o tava mare din aceasta compozitie.
Ingrediente:
- 6 oua
- 300 g margarina Unirea
- 300 g zahar
- 300 g faina
- 25 g cacao
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
- 200 g ciocolata +2 linguri de lapte
- nuca
Mod de preparare negresa cu ciocolata.
1.Se mixeaza margarina cu zaharul timp de 4-5 minute. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.
2. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
3.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Am folosit o tava mare cu dimensiuni de 30/25 de cm.
4. Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand se topeste. O turnam peste negresa portionata si presaram nuca maruntita.
One Comment