Supa crema de rosii coapte

Supa crema de rosii coapte
Supa crema de rosii coapte de gatit este una dintre cele mai gustoase supe de vara, ” vedeta verii” cum am numit-o eu. Sotul a zis ca este cea mai buna supa crema si chiar este. In plus, este si sanatoasa: legumele sunt coapte in cuptor si nu exista prajeala. Supele crema sunt si preferatele copilului asa ca de-a lungul timpului am preparat frecvent aceste supe fie ele cu naut, cu ceapa, cu praz, cu spanac sau cu legume.
Crutoane.
- Supa crema face echipa buna cu crutoanele. Putem folosi curtoane cumparate sau le putem face simplu noi acasa. Avem nevoie de 4-5 felii de paine pe care le taiem cubulete mici, le punem in tava, le stropim cu ulei de masline, ardei boia si usturoi grnaulat si le dam 10 minute la cuptor sa se rumeneasca.
Legume.
- Pentru supa crema de rosii avem nevoie de rosii coapte bine, peste 1 kg, aprox. 8-10 rosii. Aceste rosii coapte bine sunt zemoase si aromate.
- Ardeii ii coacem intregi pentru a ne fi mai usor sa ii curatam de coaja la final.
- Rosiile le taiem in jumatati pentru a ne fi usor sa le indepartam coaja dupa coacere.
- Inlocuiri. Smantana de gatit poate fi inlocuita cu lapte.
Ingrediente:
- aprox. 1, 5 kg de rosii
- 2 ardei kapia
- 2 cepe mari
- 3-4 catei de usturoi
- aprox 40-50 ml ulei de masline
- 100 ml smantana de gatit
- frunze de patrunjel
- frunze de leustean verde
- busuioc verde sau uscat
- sare
- 1 lingurita zahar brun
- ardei boia dulce
Cum preparam Supa crema de rosii coapte
1.Mai intai taiem rosiile in 2 si le asezam in tava. Adaugam ceapa taiata in 4 si usturoiul. Ardeii ii lasam intregi.
2.Stropim legumele cu ulei de masline, adaugam sare, ardei boia si ierburi aromatice. Dam tava timp de 35-40 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
3.Dupa coacere, lasam legumele 10 minute la racorit, apoi indepartam coaja rosiilor si a ardeilor.
4.Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bine legumele coapte. Adaugam si zeama pe care legumele si-au lasat-o in tava. La mine a fost suficienta pentru a dilua supa.
5.Potrivim cu sare, adaugam zaharul brun si adaugam smantana de gatit. Amestecam bine si servim supa crema cu crutoane. Pofta buna!
 
  
 
Va recomand si supa crema de ceapa cu afumatura.
 
				



