Ciorba a la grec de miel

Ciorba de miel foarte gustoasa, facuta dupa reteta „a la grec”
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel + marutaie ( ficat, inima, rinichi)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 250 g smantana
- 2 galbenusuri
- 100 ml ulei
- sare
- marar verde
Mod de preparare ciorba” a la grec” de miel.
Pentru inceput taiem ceapa julienne, ardeiul cubulete mici, iar morcovul rondele. Le puem toate la calit in ulei incins si le lasam doar 5-6 minute. Adaugam si carnea si lasam doar sa se patrunda putin, adica inca 7-8 minute.
Adaugam apa si sare si lasam la fiert.
Cand carnea de miel este fiarta putem pregati sosul de smantana: punem smantana intr-un bol cat mai mare, adaugam galbenusurile.
Lasam ciorba sa se racoreasca 15-20 de minute, apoi punem 2-3 polonice de ciorbatreptat peste smantana si amestecam bine. Trebuie sa aducem smantana din bol la aceeasi temperatura cu ciorba. Luam apoi cu polonicul din bolul cu smantana si punem in ciorba amestecand in acelasi timp. In felul asta nu se va branzi. Eu nu prea am avut rabdare…
Adaugam si mararul tocat marunt.
Pofta buna!
One Comment