Ciorbe/SupeOaieRetete de Paste

Ciorba a la grec de miel

Ciorba de miel foarte gustoasa, facuta dupa reteta „a la grec”

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel + marutaie ( ficat, inima, rinichi)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 250 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • sare
  • marar verde

Mod de preparare ciorba” a la grec” de miel.

Pentru inceput taiem ceapa julienne, ardeiul cubulete mici, iar morcovul rondele. Le puem toate la calit in ulei incins si le lasam doar 5-6 minute. Adaugam si carnea si lasam doar sa se patrunda putin, adica inca 7-8 minute.

Adaugam apa si sare si lasam la fiert.

Cand carnea de miel este fiarta putem pregati sosul de smantana: punem smantana intr-un bol cat mai mare, adaugam galbenusurile.

Lasam ciorba sa se racoreasca 15-20 de minute, apoi punem 2-3 polonice de ciorbatreptat  peste smantana si amestecam bine. Trebuie sa aducem smantana din bol la aceeasi temperatura cu ciorba. Luam apoi cu polonicul din bolul cu smantana si punem in ciorba amestecand in acelasi timp. In felul asta nu se va branzi. Eu nu prea am avut rabdare…

Adaugam si mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker