Ciorba de perisoare cu orez
Ciorba de perisoare cu orez
Ciorba de perisoare cu orez
Reteta de ciorba de perisoare cu orez o am de la soacra mea. Ea pune orez in periosare si ies foarte gustoase.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata
- 150 g orez
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 1 ou
- 5-6 rosii mari
- leustean
- sare
- sare de lamaie
Mod de preparare ciorba de perisoare cu orez.
1.Taiem ceapa si ardeiul cubulete, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min.
2. Adaugam rosiile date pe razatoarea mare si lasam sa mai dea odata in clocot.
3. Intre timp pregatim perisoarele. Punem orezul pentru 10 miute in apa clocotita si-l lasam la foc mic. Amestecam apoi 100 g din orez cu carnea si cu oul si omogenizam bine. Eu am adaugat si putin patrunjel tocat marunt. Restul de orez il punem in ciorba.
4.Fomam perisoarele pe care le punem pe rand in ciorba clocotita si lasam la fiert inca 20-25 de min. La final adaugam leusteanul si potrivim cu sare si sare de lamaie. Pofta buna!
Excelenta reteta, am dat share!! 😀
Multumesc frumos!