Ciorbe/Supe

Supa cu broccoli dreasa cu smantana

Supa cu broccoli dreasa cu smantana

Supa cu broccoli dreasa cu smantana este un fel de mancare reconfortant si sanatos, dar si foarte hranitor. Am preparat aceasta supa si cu carne de pui si cu carne de porc taiata cubulete. Ne-au placut ambele variante. Este o supa foarte gustoasa ce se prepara usor.

Broccoli

  • Broccoli este o leguma extrem de sanatoasa, acesta conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi  vitamina K, o vitamina extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină „vitamina de coagulare a sângelui” sau vitamină coagulantă. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente ( in crucifere, spanac, prune, kiwi, avocado, mazare verde, ficatul de vita, carnea de vita etc).
  • Broccoli se gateste rapid la aburi, in aproximativ 5-6 minute este gata preparat. Se poate consuma si crud.
  • Tulpina de broccoli, poate fi si ea gătită la abur 3-6 minute. În felul acesta, devine uşor de consumat şi vă oferă fibre de calitate superioară, un ajutor obligatoriu pentru tranzitul intestinal.

Inlocuiri. pentru prepararea acestei supe, carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui.

Ingrediente:

  • aprox. 400 – 500 gr pulpa de porc
  • 1 broccoli
  • 2 morcovi 
  • 2 cartofi
  • 1 ardei kapia
  • 1 felie de telina 
  • 150 gr smantana
  • aprox. 30-40 ml ulei
  • patrunjel/ leustean sau marar verde
  • sare
  • piper

Cum preparam supa de broccoli dreasa cu smantana

1.Mai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

2.Punem morcovi la calit in ulei si adaugam si carnea de porc taiata cubulete mici. Lasam pe foc pana cand carnea incepe sa se albeasca, aproximativ 10-12  minute. Adaugam apa, ardeiul si cartofii taiati cuburi si acoperim cratita cu un capac. Lasam la fiert aproximativ 30 de minute.

3.Verificam daca sunt fierti cartofii si carnea si daca sunt gata, adaugam telina tocata cubulete mici si broccoli despartit in manunchiuri mici. Potrivim de sare si mai lasam inca 5-6  minute pe foc. Adaugam verdeata tocata marunt la final.

4.Lasam ciorba 5 minute la racorit apoi pregatim smantana. Punem smantana intr-un bol mare si adaugam in fir subtire 3-4 polonice de ciorba. Amestecam bine si apoi facem invers: punem cate un polonic din amestecul cu smantana in oala cu ciorba. Dar tot in fir subtire si amestecand continuu.  Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker