Ciorba de vita cu legume
Ciorba de vita cu legume
Ciorba de vita cu legume este o ciorba satioasa si foarte gustoasa. Cum in ultimul timp, aproape zilnic gatim ciorbita, incerc sa variez tipul acesteia.
Sfaturi!
- Carnea de vita trebuie taiata cuburi cat mai mici pentru a facilita fierberea acesteia. Daca fierbe greu carnea, puteti adauga o lingurita cu zahar in oala in timpul fierberii.
- Dovlecelul fierbe destul de repede, insa in ciorba trebuie lasat peste 10 minute la fiert pentru a nu ramane crocant. Acesta de spoate folosi chiar si crud la salate.
- Substituiri. Se pot adauga rosii proaspete in ciorba sau se pot inlocui cu pasta de tomate.
- Reteta usoara. Una dintre cele mai usoare si mai gustoase tipuri de ciorbe. Se pot adauga legume dupa preferinta.
Ingrediente:
- 500-600 gr carne de vita
- 1 kg de rosii/ 3-4 linguri pasta de tomate
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1/2 cescuta de orez
- sare
- optional sare de lamaie
- leustean verde
Mod de preparare.
1.Mai intai tocam carnea cuburi si o punem impreuna cu ceapa tocata cubulete la fiert pentru 25-30 de minute. Spumam bine ciorba cand incepe sa fiarba carnea.
2. Adaugam morcovul si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. O rosie am oprit-o si am taiat-o cuburi de marimea unei masline. Le-am adaugat toate in ciorba. Mai suplimentam cu apa si lasam ciorba la fiert pentru inca 30-40 de minute.
3.Adaugam ardeiul, dovlecelul curatat de coaja si taiat cuburi si orezul si mai lasam 15 -17 minute la fiert.
La final potrivim de sare si adaugam leusteanul verde tocat marunt. Asta-i tot! Pofta buna!
One Comment