Ciorba de broccoli cu piept de pui
Ciorba de broccoli cu piept de pui
Ciorba de broccoli cu piept de pui este una dintre acele ciorbe ce se pregatesc rapid, pentru cei ce sunt mereu in criza de timp. Insa, este extrem de gustoasa. Daca va place broccoli, sigur va va placea si ciorba aceasta. Nu va pot asemana gustul ei cu al altei ciorbe, este asemanatoare cu ciorba ” à la grec” insa mai dulceaga. Oricum, una dintre cele mai gustoase.
Fetita mea adora broccoli, ea il preferat fiert, dar mami mai variaza uneori. Ea ar manca zilnic broccoli fiert. Este foarte sanatos, asa ca nu prea lipseste din casa noastra decat daca nu gasim la supermarket.
Ingrediente:
- 1 broccoli mediu/mare
- 2 buc piept de pui
- 2 morcovi medii
- 50 ml ulei
- 200 gr smantana
- 2, 5 litri de apa
- sare
- 1 lingura zeama de lamaie
- patrunjel uscat
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam morcovii, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la calit in ulei incins pentru 5-7 minute.
2.Adaugam si pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam inca 7-8 minute( doar sa se patrunda putin, nu sa se aureasca).
3.Adaugam apa si sare, acoperim oala cu capac si lasam la fiert aproximativ 25-30 de minute. Pieptul de pui fierbe repede caci este taiat cubulete.
4.Inainte cu 5 minute sa stingem focul ciorbei, adaugam si broccoli desfacut in manunchiuri.
5.Lasam ciorba 5 minute la racorit apoi pregatim smantana. Punem smantana intr-un bol mare si adaugam in fir subtire 3-4 polonice de ciorba. Amestecam bine si apoi facem invers: punem cate un polonic din amestecul cu smantana in oala cu ciorba. Dar tot in fir subtire si amestecand continuu. Adaugam patrunjelul uscat si servim. Pofta buna!
One Comment