Tarta cu ardei si branza
Stiti cat de gustoasa este tarta asta? Atat de gustoasa ca am mancat-o calda pe toata, parca as mai fi vrut o felie 🙂 Ingredientele pentru umplutura sunt optionale, puteti folosi absolut orice legume doriti.
Ingrediente blat:
- 220 g faina
- 1 ou
- 2 linguri cu untura/unt
- 3 linguri cu apa rece
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 2 ardei grasi rosii
- 200 g carne de porc/ pui prajita
- 1 ceapa
- 2oo g telemea
- 2 oua
- 50 g smantana
- 4 linguri de lapte
- chimen
- sare
Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam oul, untura( sau unt moale), apa si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios.
Daca este lipicios, mai adaugam un praf de faina. Dam aluatul la frigider pana cand pregatim umplutura.
Carnea o prajim si o taiem cubulete mici. Ardeii si ceapa le taiem julienne. Sfarmam branza sau o dam pe razatoare si o amestecam cu ardeii si cu ceapa. Batem ouale cu smantana si cu laptele, adaugam un praf de sare si le lasam deoparte pana intindem aluatul pentru tarta.
Aluatul il intindem pe un blat presarat cu faina, iar apoi il punem in forma pentru tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Taiem marginile drepte si intepam din loc in loc aluatul cu furculita.
Punem carnea prajita peste aluat, adaugam ardeii cu branza si la final, adaugam ouale batute cu smantana si cu laptele.
Presaram chimen si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos.
Pofta buna!