Pizza cu ciuperci si piept de pui
Imi place foarte mult pizza, dar imi place sa fac eu acasa aluatul. Iese exact ca la pizzerie, daca vrei sa fie mai pufos, il intinzi mai gros, daca vrei sa fie mai subtire, il intinzi mai subtire. Eu am facut si asa si asa, este minunat!
Ingrediente aluat:
- 750 g faina
- 330 g apa calduta
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 30 g drojdie ( sau cat 2 nuci)
Ingrediente umplutura:
- 1 piept de pui
- 1 borcan de ciuperci
- 1 rola mica de cascaval
- 4 linguri de pasta de tomate
Punem faina toata intr-un bol incapator. Drojdia o dizolvam in apa calduta si o adaugam peste faina. Adaugam si uleiul si zaharul si incepem sa framantam. Adaugam sarea si framntam sa omogenizam bine. Daca inca se lipeste de maini, mai adaugati un praf de faina, nu multa. Alutul rezultat este moale. Il lasam 1 ora la dospit in loc calduros.
Din acest aluat trebuie sa iasa 2 pizza, dar depinde cat de pufoasa vreti sa fie si cat de gros il intindeti.
Dupa ce s-a dospit aluatul, ungem o tava cu ulei, iar cu mainile unse cu ulei ( altfel se lipeste de maini) rupem jumatate din aluat, il punem in tava si cu degetele intindem pana cand ajunge la marginile tavii. El se retrage, dar continuati sa il intindeti! 🙂
Dupa ce l-am intins, il intepam cu furculita din loc in loc. Il ungem cu pasta de tomate, presaram ciupercile, pieptul de pui (l-am taiat fasii si l-am prajit pentru max. 10 min , iar apoi l-am taiat cubulete mici) si la final cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.
Dam pizza la cuptorul preincalzit pentru max. 25 de minute.
Pofta buna!