Choux a la creme facute acasa

Cand eram mica, erau prajiturile mele preferate. Acum le-am facut si eu si au iesit atat de bune!
Ingrediente:
- 4 oua
- 100 ml ulei
- 125 g faina
- 250 ml apa
- un praf de sare
- 1 budinca de ciocolata
- 4 linguri de zahar
- frisca
- 500 ml lapte
- zahar pudra
Se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.
Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Este acelasi procedeu ca si la eclere.
Tava se tapeaza cu hartie de copt si se pun cu un pos sau cu o seringa de ornat prajiturile.
Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.
Prepararea cremei: 400ml lapte se pune la fiert. Restul de lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cel 4 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.
Cojile de choix-uri se taie decat partea de deasupra , se pune umplu cu crema, apoi peste crema punem cu o seringa de ornat si frisca si le acopeim cu partea taiata.
Le pudram cu zahar pudra la final.
2 Comments