DulciuriPrajituri/torturi

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone este o tarta delicioasa, care se poate prepara si cu alte fructe moi pentru a putea fi taiata usor. Iar crema, crema este delicioasa si se poate folosi si la alte prajituri, eclere sau torturi.

De fapt, mie orice crema contine mascarpone, imi place. Iar tartele, fie ele cu blat pufos ca aceasta sau cu blat fraged, se numara printre deserturile mele preferate. Va recomand si tarta cu aluat fraged si capsuni, Galette, facuta dupa o reteta frantuzeasca, care este minunata. Nu mai zic ca si tartele sarate sunt foarte, foarte gustoase.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 20 g unt

Ingrediente crema:

  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 150 g lapte
  • 30 g unt
  • esenta de vanilie
  • 150 g zmeura

Mod de preparare tarta cu crema de mascarpone si zmeura.

1.Pregatim intai crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire laptele.

2. Punem compozitia la foc mic si amestecam pana cand devine ca o budinca mai groasa.

3. Adaugam imediat untul, amestecam si lasam la racit crema.

4. Punem mascarponele intr-un bol si adaugam cate o lingura de crema si incorporam. Dam crema la rece pentru 20-30 de minute.

5. Pentru blat: mixam mai intai albusurile cu zaharul pana cand devin o spume ferma. Adaugam galbenusurile, uleiul si faina treptat si amestecam usor cu o spatula.

6. Turnam compozitia in forma de tarta unsa cu untul topit si o coacem pentru 20-25 de minute in cuptorul incins la 170 de grade.

7. Rasturnam tarta pe un platou si o lasam la racit. Eu am facut o adancitura in mijlocul acesteia cu ajutorul unei lingurite pentru a intra cat mai multa crema.

 

8. Adaugam crema si fructele si mai dam la rece 1 ora. Pofta buna!

 

Inspiratie de la Mirela Luca 🙂

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker