Chec din albusuri cu rahat si nuca
Aveam o cana de albusuri in frigider si m-am gandit sa schimb reteta obisnuita de Limbi de pisica si am facut acest minunat chec, pandispan… Are un gust minunat dat de rahat si un pronuntat gust de lamaie.
Ingrediente:
- 7 albusuri
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 2 linguri de ulei
- 1 plic de praf de copt
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4-5 cuburi de rahat
- nuca taiata mai mare
- zahar pudra
Mai intai am mixat albusuile de la temperatura camerei cu zaharul pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Rahatul l-am taiat cuburi, nuca am maruntit-o , dar mai grossier si le-am amestecat in compozitie.
Turnam compozitia in 2 tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la racit.
Se feliaza dupa marimea dorita.
Pofta buna!