Checuri/brioseDulciuriPrajituri din albusuri

Chec din albusuri cu rahat si nuca

Aveam o cana de albusuri in frigider si m-am gandit sa schimb reteta obisnuita de Limbi de pisica si am facut acest minunat chec, pandispan… Are un gust minunat dat de rahat si un pronuntat gust de lamaie.

Ingrediente:

  • 7 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4-5 cuburi de rahat
  • nuca taiata mai mare
  • zahar pudra

Mai intai am mixat albusuile de la temperatura camerei cu zaharul pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Rahatul l-am taiat cuburi, nuca am maruntit-o , dar mai grossier si le-am amestecat in compozitie.

 

Turnam compozitia in 2 tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la racit.

Se feliaza dupa marimea dorita.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker