
Pulpe de pui cu sos barbeque
Pulpe de pui cu sos barbeque, de fapt am avut semipulpe dezosate din comert. Sotul a zis ca este cea mai buna friptura. Sosul barbecue, dulce – acrisor, este senzational.
Cateva sfaturi
- Sosul barbeque il adaugam de-abia la sfarsitul procesului de gatire a carnii.
- Carne. Se pot folosi pulpe de pui, aripioare sau carne de porc sau de vita. Am gatit la cuptor pulpele, insa cred ca ies delicioase si la gratar. Pe lista cu de facut: pulpe sau aripioare la gratar cu sos barbeque! In cazul in care gatiti carnea la gratar, atunci marinam carnea cu sosul barbeque inainte sa le frigem.
- Daca folositi pulpe cu os, atunci trebuie sa le dezosati si sa le portionati in 3-4 bucati mai mici.
- Servim pulpele de pui cu sos barbeque cu cartofi prajiti, piure sau salate proaspete.
- Reteta usoara. Pulpele de pui cu sos barbeque se prepara foarte usor si cu putine ingrediente.
Ingrediente:
- 4-5 semipulpe de pui dezosate
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita ardei boia
- piper
- ulei de masline
Pentru sosul barbeque:
- 3 linguri de ketchup
- 1 lingura de mustar
- 2 linguri de miere
- 1 fir de usturoi verde pasat sau 1 graunte de usturoi.
Cum preparam pulpe de pui cu sos barbeque
1.Mai intai portionam semipulpele in 3-4 portii. Asezam carnea intr-o tava si o ungem cu ulei de masline. Presaram condimentele si dam friptura la cuptor pentru 25 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade ( functie cu ventilatie, daca aveti). Daca vom gati prea mult carnea de pui, aceasta va deveni fada, uscata.Sunt suficiente cele 25 de minute pentru a fi suficient gatita si suculenta.
2.Preparam sosul barbeque. Amestecam toate ingredientele si le adaugam peste carne. Amestecam bine si mai dam 5 minute la cuptor. Presaram susan – optional. Asta-i tot. Pofta buna!